page logo nipiagogeio
 

Νηπιαγωγείο

Στον πυρήνα του εκπαιδευτικού προγράμματος του νηπιαγωγείου, αλλά και όλων τις ηλικιακών διαβαθμίσεων στο Παλατάκι, βρίσκεται η μύηση στην αναζήτηση της γνώσης και η σύνδεση της με θετικές  εμπειρίες.

Τα «παράδοξα» Project

Εκτός από τα «κλασσικά» project που δουλεύουμε, (όπως η Μυθολογία ή το Πλανητικό Σύστημα) ανταποκρινόμαστε στα ενδιαφέροντα των παιδιών αφιερώνοντας όσα λεπτά, ώρες, μέρες ή εβδομάδες χρειαστούν για να ικανοποιήσουμε την περιέργεια τους: «Τι χρειάζονται τα μεταλλικά καπάκια στους δρόμους;», «πώς φτιάχνονται τα ρούχα;», «πώς βλέπει ένα σκουλήκι;». Έτσι, διατηρούμε το ενδιαφέρον τους αμείωτο, γινόμαστε συμμέτοχοι στην αναζήτηση, με τον πιο συναρπαστικό τρόπο!

Καθημερινά Μαθήματα Αγγλικών

Τα παιδιά στο Παλατάκι βρίσκονται σε αλληλεπίδραση με τα Αγγλικά από τις πολύ μικρές ηλικίες. Η εκμάθηση της γλώσσας γίνεται με ομαλό τρόπο, καθώς τα ενθαρρύνουμε συνεχώς να επικοινωνούν, χωρίς να ανησυχούν για τη μορφή των δηλώσεών τους. Χρησιμοποιούμε το εγχειρίδιο μας, διαβάζουμε παραμύθια και μαθαίνουμε με παιγνιώδη, αλλά και ολοκληρωμένο τρόπο, κατακτώντας το πρώτο μας λεξιλόγιο.
Palataki-Nhpio-2.jpg

Σχολείο εκτός σχολείου

Πολύ συχνά, μεταφέρουμε το μάθημα εκτός τάξης. Από το κοντινό μας δάσος ως τα μουσεία της Αθήνας και από τα θέατρα του κέντρου, ως το μανάβη της γειτονιάς, βρισκόμαστε σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση σε νέους χώρους και περιβάλλοντα. 

18622242_1879654262293249_2852756384944940597_n.jpg

Πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης

Παρακολούθηση από παιδοψυχολόγο σε εβδομαδιαία βάση
Εξέταση από Παιδίατρο σε μηνιαία βάση
3 Λογοπεδικές εκτιμήσεις ετησίως

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Τα γράμματα και οι αριθμοί πληθαίνουν, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το δημοτικό, ενώ το ελεύθερο και το δομημένο παιχνίδι, οι εξερευνήσεις, η δραματοποίηση, οι κατασκευές, η επαφή με τη φύση και κάθε μέσο που διασφαλίζει την αυτενέργεια, την ελευθερία και τον αυθορμητισμό, είναι σημαίνουσας σημασίας. Παράλληλα, στο νηπιαγωγείο επενδύουμε και στην ενθάρρυνση της αλληλεπίδρασης των παιδιών με το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον, ανταποκρινόμενοι στην παράδοση της προοδευτικής παιδαγωγικής.

18581778_1880485972210078_100655542379993902_n.jpg

Αγγλικά, Μουσική, Εργαστήρια και Μαθήματα Επιλογής

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιλαμβάνει, επίσης, καθημερινά μαθήματα Αγγλικών, μουσική προπαιδεία, εργαστήρια καλλιτεχνικών, αρχιτεκτονικής, μαγειρικής, πειραμάτων, ενώ ως μαθήματα επιλογής προτείνονται το μπαλέτο, τα Toy Sports, η zumba και το Tae Kwon Do.

Μαθήματα επιλογής

Μπαλέτο
Zumba
Tae Kwon Do
Toy Sports

Ανοικτές πόρτες

Όλοι οι γονείς είναι ευπρόσδεκτοι να επισκεφτούν το χώρο του σχολείου, όποια στιγμή το επιθυμούν, χωρίς να χρειάζεται προηγούμενη ειδοποίηση. Παράλληλα, οι βρεφοκόμοι είναι άμεσα διαθέσιμες μέσω τηλεφώνου, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, ενώ η καθημερινή ενημέρωση γίνεται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

IMG_2441.JPG

Διαφορετικοί άνθρωποι για διαφορετικές δουλειές

Κάθε δραστηριότητα που αναφέρεται στο πρόγραμμα του σχολείου μας, γίνεται από διαφορετική ειδικότητα. Άλλος άνθρωπος για τη Μουσική, άλλος για τα Αγγλικά, άλλος για τα Toy Sports, άλλος για το Μπαλέτο κλπ. Έτσι, τα παιδιά, εκτός από τη νηπιαγωγό και τις βοηθούς, έρχονται σε επαφή με πλειάδα, άλλων ειδικών, ο καθένας στον τομέα του.

Εργαστήρια

Μαγειρικής
Αρχιτεκτονικής
Σύγχρονης Τέχνης
Πειραμάτων

Φρέσκες ιδέες

Πριν το ξεκίνημα κάθε νέας σχολικής χρονιάς, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του νηπιαγωγείου, όπως και των υπολοίπων τμημάτων είτε αναθεωρείται ριζικά, είτε διαμορφώνεται από την αρχή. Στην βάση αυτής της πρακτικής εδράζεται η ανάγκη του σχολείου, να ανανεώνει διαρκώς την επαφή του με το χώρο και το χρόνο στον οποίο δρα, ώστε να μην μένει ποτέ πίσω και να βρίσκεται σε γόνιμο διάλογο με το «εδώ» και το «τώρα» του κοινωνικού περιβάλλοντος και του σύγχρονου παιδαγωγικού γίγνεσθαι.

Μάθημα μουσικής

Το μουσικό πρόγραμμα του σχολείου βασίζεται στα αυθόρμητα μουσικά ένστικτα των παιδιών και σταδιακά τα εισάγει στις φόρμες, τους κανόνες και την εργαλειοθήκη της μουσικής τέχνης, χρησιμοποιώντας ως μέσα τον ήχο, το χορό, την κίνηση, το παιχνίδι και ποικιλία μουσικών οργάνων.