page logo pronipiaka
 

Προνηπιακά τμήματα

Στο προ-νήπιο, τα παιδιά προσλαμβάνουν τα πρώτα χαρακτηριστικά της ιδιότητας του μαθητή, καθιστώντας έτσι, ιδιαίτερα σημαντικό, το στάδιο της προετοιμασίας για το νηπιαγωγείο.

DSCN2801.JPG

Τα «παράδοξα» Project

Εκτός από τα «κλασσικά» project που δουλεύουμε, όπως η Μυθολογία ή το Πλανητικό Σύστημα, ανταποκρινόμαστε στα ενδιαφέροντα των παιδιών αφιερώνοντας όσα λεπτά, ώρες, μέρες ή εβδομάδες χρειαστούν για να ικανοποιήσουμε την περιέργεια τους: «Τι χρειάζονται τα μεταλλικά καπάκια στους δρόμους;», «πώς φτιάχνονται τα ρούχα;», «πώς βλέπει ένα σκουλήκι;». Έτσι, διατηρούμε το ενδιαφέρον τους αμείωτο, γινόμαστε συμμέτοχοι στην αναζήτηση, με τον πιο συναρπαστικό τρόπο!

Σχολείο εκτός σχολείου

Πολύ συχνά, μεταφέρουμε το μάθημα εκτός τάξης. Από το κοντινό μας δάσος ως τα μουσεία της Αθήνας και από τα θέατρα του κέντρου, ως το μανάβη της γειτονιάς, βρισκόμαστε σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση σε νέους χώρους και περιβάλλοντα. 

dasos.jpg

Παίζουμε μουσική!

Το μουσικό πρόγραμμα του σχολείου βασίζεται στα αυθόρμητα μουσικά ένστικτα των παιδιών και σταδιακά τα εισάγει στις φόρμες, τους κανόνες και την εργαλειοθήκη της μουσικής τέχνης, χρησιμοποιώντας ως μέσα τον ήχο, το χορό, την κίνηση, το παιχνίδι και ποικιλία μουσικών οργάνων.

Hands-on

Ενθαρρύνουμε τα παιδιά να αναπτύξουν στάση έρευνας και σεβασμού για το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον. Οικοδομούμε την  κουλτούρα της αναζήτησης της γνώσης, παρέχοντας το κατάλληλο περιβάλλον για την περιέργεια, τη φαντασία, την εφευρετικότητα και τον πειραματισμό. 

DSC_9041.JPG

Μαθήματα επιλογής

Μπαλέτο
Zumba
Tae Kwon Do
Toy Sports

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Από τη μια εργαζόμαστε για την αυτονομία και την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και από την άλλη αποσκοπούμε στο χτίσιμο των βάσεων για την κατάκτηση της ενσυνείδητης γραφής, της αναγνωστικής δεξιότητας και της κατανόησης των μαθηματικών εννοιών. Ο γραμματισμός και η μαθηματικής σκέψη αναδύονται μέσα από όλες τις δραστηριότητες των προνηπίων—τα project, τις συζητήσεις, τις εκδρομές, τις αναζητήσεις, το ελεύθερο και το δομημένο παιχνίδι, τη δραματοποίηση, το θεατρικό παιχνίδι και την επαφή με τη φύση.

IMG_1045.JPG

Φρέσκες ιδέες

Πριν το ξεκίνημα κάθε νέας σχολικής χρονιάς, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του νηπιαγωγείου, όπως και των υπολοίπων τμημάτων είτε αναθεωρείται ριζικά, είτε διαμορφώνεται από την αρχή. Στην βάση αυτής της πρακτικής εδράζεται η ανάγκη του σχολείου, να ανανεώνει διαρκώς την επαφή του με το χώρο και το χρόνο στον οποίο δρα, ώστε να μην μένει ποτέ πίσω και να βρίσκεται σε γόνιμο διάλογο με το «εδώ» και το «τώρα» του κοινωνικού περιβάλλοντος και του σύγχρονου παιδαγωγικού γίγνεσθαι.

Αγγλικά, Μουσική, Εργαστήρια και Μαθήματα Επιλογής

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιλαμβάνει, επίσης, καθημερινά μαθήματα Αγγλικών, μουσική προπαιδεία, εργαστήρια καλλιτεχνικών, αρχιτεκτονικής, μαγειρικής, πειραμάτων, ενώ ως μαθήματα επιλογής προτείνονται το μπαλέτο, τα Toy Sports, η zumba και το Tae Kwon Do.

Ανοικτά 12 μήνες το χρόνο

Κλειστά μόνο τις επίσημες αργίες του κράτους

Ανοικτές πόρτες

Όλοι οι γονείς είναι ευπρόσδεκτοι να επισκεφτούν το χώρο του σχολείου, όποια στιγμή το επιθυμούν, χωρίς να χρειάζεται προηγούμενη ειδοποίηση. Παράλληλα, οι βρεφοκόμοι είναι άμεσα διαθέσιμες μέσω τηλεφώνου, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, ενώ η καθημερινή ενημέρωση γίνεται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Εργαστήρια

Μαγειρικής
Αρχιτεκτονικής
Σύγχρονης Τέχνης
Eco-Living

Καθημερινά μαθήματα Αγγλικών

Τα παιδιά στο Παλατάκι βρίσκονται σε αλληλεπίδραση με τα Αγγλικά από τις πολύ μικρές ηλικίες. Η εκμάθηση της γλώσσας γίνεται με ομαλό τρόπο, καθώς τα ενθαρρύνουμε συνεχώς να επικοινωνούν, χωρίς να ανησυχούν για τη μορφή των δηλώσεών τους. Χρησιμοποιούμε το εγχειρίδιο μας, διαβάζουμε παραμύθια και μαθαίνουμε με παιγνιώδη, αλλά και ολοκληρωμένο τρόπο, κατακτώντας το πρώτο μας λεξιλόγιο.

Διαφορετικοί άνθρωποι για διαφορετικές δουλειές

Κάθε δραστηριότητα που αναφέρεται στο πρόγραμμα του σχολείου μας, γίνεται από διαφορετική ειδικότητα. Άλλος άνθρωπος για τη Μουσική, άλλος για τα Αγγλικά, άλλος για τα Toy Sports, άλλος για το Μπαλέτο κλπ. Έτσι, τα παιδιά, εκτός από τη νηπιαγωγό και τις βοηθούς, έρχονται σε επαφή με πλειάδα, άλλων ειδικών, ο καθένας στον τομέα του.

Πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης

Παρακολούθηση από παιδοψυχολόγο σε εβδομαδιαία βάση
Εξέταση από Παιδίατρο σε μηνιαία βάση
3 Λογοπεδικές εκτιμήσεις ετησίως