Τα παιδιά διαμορφώνουν τις διατροφικές συνήθειες που θα τα ακολουθούν σε ολόκληρη τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της προσχολικής ηλικίας και στο Παλατάκι τοποθετούμε τη διατροφή στις πρώτες θέσεις των τομέων ευθύνης του σχολείου.

 
 

Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα

Με βάση την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, το διαιτολόγιο που προκρίνουμε περιλαμβάνει τροφές από όλες τις ομάδες της μεσογειακής διατροφικής πυραμίδας:  λαχανικά και φρούτα, πρωτεΐνες (κρέας, ψάρι, όσπρια, πουλερικά) υδατάνθρακες (ψωμί ολικής άλεσης, ζυμαρικά, δημητριακά, ρύζι), γαλακτοκομικά, αλλά και γλυκά, χωρίς ζάχαρη.

Τρώμε υγιεινά

Περιορίσαμε το αλάτι στο ελάχιστο, αντικαταστήσαμε τη ζάχαρη με μέλι ή αποξηραμένα φρούτα, ενώ προτιμούμε το λιγότερο επεξεργασμένο αλεύρι ολικής άλεσης αντί του λευκού αλευριού. Στο πρόγραμμα φαγητού μας δεν περιλαμβάνεται κανενός είδους αλλαντικό ή επεξεργασμένο κρέας.

Μαγειρεύουμε στο σχολείο

Στο σχολείο σερβίρονται τα δύο βασικά γεύματα της ημέρας, το πρωινό και το μεσημεριανό. Είτε στην αίθουσα της τραπεζαρίας, είτε στην τραπεζαρία της αυλής, φροντίζουμε τα πιάτα να φτάνουν στο τραπέζι των παιδιών ζεστά και προσεγμένα.

Φαγητό = πολιτισμός

Μέσω του προγράμματος διατροφής φροντίζουμε επίσης να εμπλουτίζεται στο σχολείο η παλέτα των γεύσεων που αναγνωρίζουν και εκτιμούν τα παιδιά. Φάγαμε τον κόσμο για να βρούμε τα καταλληλότερα και γευστικότερα  εθνικά πιάτα της Κίνας, του Μεξικού, της Ουγγαρίας, της Ινδίας, της Αγγλίας, της Ιταλίας.